Grčki dan na Filozofskom fakultetu

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu jedna je od nekoliko zagrebačkih obrazovnih ustanova na kojoj je moguće učiti grčki, jezik nama bliske države, s više od 13 milijuna izvornih govornika.

U želji da promoviramo učenje grčkog i grčku kulturu na Filozofskom fakultetu, otvaramo Grčki kutak u fakultetskoj knjižnici i na internetskim stranicama Odsjeka za klasičnu filologiju, s tekućim obavijestima o mogućnostima učenja grčkog, o stipendijama i različitim zanimljivostima.

Povodom otvorenja priredili smo i Grčki dan na našem fakultetu, u utorak, 19. studenoga ove godine. Započet će u 12 sati trima popularnim predavanjima o grčkom jeziku i kulturi u vijećnici Fakulteta, a nastaviti se malom svečanošću otvaranja Grčkog kutka u knjižnici.

Predavanja će na grčkom (uz sažetke na hrvatskom i engleskom) održati Nj. Ekselencija Stavros Tsiepas, veleposlanik Helenske Republike u Republici Hrvatskoj, prof. Panagiotis Krimpas s Demokritova sveučilišta u Trakiji, te prof. Predrag Mutavdžić sa Sveučilišta u Beogradu.

Pozivamo vas da nam se pridružite!