Kolokvij “Novi dijalozi s antikom”

Poštovane kolegice, poštovani kolege, dragi suradnici i čitatelji časopisa Latina et Graeca i svi ostali ljubitelji antike i klasične starine!

Časopis Latina et Graeca u 2023. godini slavi 50. godišnjicu izlaženja pa je ta velika obljetnica obilježena i mnogobrojnim manifestacijama. Stoga Institut za klasične jezike i antičku civilizaciju Latina et Graeca u suradnji s Odsjekom za klasičnu filologiju, Odsjekom za arheologiju i Odsjekom za povijest Filozofskoga fakulteta u Zagrebu organizira znanstveni kolokvij pod nazivom “Novi dijalozi s antikom”. Želja nam je održavanjem kolokvija zainteresiranoj javnosti pružiti uvid u to što se na znanstvenom i obrazovnom planu događalo u posljednjih pedeset godina u strukama koje se bave antikom, a jednako tako uspostaviti i neke nove metode i pristupe kako bismo za antiku zainteresirali i generacije koje tek dolaze.

Znanstveni kolokvij održat će se u Konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskoga fakulteta, 20. listopada (petak) s početkom u 10:00 sati. U privitku šaljemo pozivnicu i program kolokvija. Kolokvij prati i izložba povodom 50. obljetnice časopisa Latina et Graeca koju možete pogledati u auli Knjižnice od 20. do 27. listopada.

Kako bi uspostava novih dijaloga bila što uspješnija, sve vas srdačno pozivamo da dođete, a za one koji neće biti u mogućnosti, kolokvij će biti moguće pratiti i putem video-veze, a poveznica na istu bit će objavljena neposredno prije početka kolokvija.

Veselimo se Vašem dolasku!

Organizacijski odbor kolokvija
Irena Bratičević
Jelena Marohnić
Tomislav Mokrović
Ana Pavlović
Tamara Tvrtković